Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin

Yllättävät niskakipujen aiheuttajat

Niskakipu on yleinen vaiva, mutta syy niskakipuihin saattaa olla yksinkertaisempi kuin luuletkaan. Jokapäiväiset huomaamattomat tavat voivat aiheuttaa niskakipuja ja jäykkyyttä. Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme kymmentä yleistä tapaa, jotka voivat johtaa niskan alueen jumeihin ja kipuihin, ja tutustumme helppoihin korjauskeinoihin, mukaan lukien niskan venyttelyvälineisiin, joiden avulla voit lievittää kipua ja parantaa niskasi terveyttä.

Saatat olla yllättynyt siitä, kuinka moni näennäisen viaton toiminta voi aiheuttaa niskakipua. Tässä on 10 arkipäiväistä tapaa, jotka saattavat aiheuttaa niskakipuja:

 1. Puhelimen tuijottaminen etukenossa
 2. Työskentely tietokoneella huonossa asennossa
 3. Sängyssä lukeminen niska eteenpäin taivuttuneena
 4. Television katsominen epäergonomisessa asennossa
 5. Raskaiden kassien kantaminen toispuoleisesti
 6. Puhelimen pitäminen korvan ja olkapään välissä
 7. Sopimattoman tyynyn käyttäminen
 8. Hampaiden narskuttelu tai pureminen
 9. Huono asento seistessä tai istuessa
 10. Auton ajaminen huonosti säädetyssä penkissä

Vaikka nämä toiminnot eivät ehkä yksinään tunnu haitallisilta, ne voivat ajan mittaan johtaa lihaksien epätasapainoon, rasitukseen ja jopa vammaan.

Seuraavaksi tutustutaan muutamiin yksinkertaisiin korjauskeinoihin ja tuoteratkaisuihin, joilla voidaan lievittää, ehkäistä ja jopa hoitaa niskan vaivoja ja reagoida yllä mainittuihin niskakipujen aiheuttajiin.

  1. Kiinnitä huomiota asentoon: Olipa kyseessä sitten seisominen, istuminen tai makuuasento, oikean asennon säilyttäminen voi auttaa estämään niskan rasittumista. Pidä pää, hartiat ja lantio suorassa linjassa ja vältä kumarassa olemista tai pään työntämistä eteenpäin. Varsinkin television katselu kyljellään sohvalla pää kämmeneen nojaten voi olla todella pahaksi niskalle.

  2.  Pidä taukoja ja venyttele. Rentouta niskaasi hellävaraisilla niskan venytyksillä ja erilaisilla liikkuvuusharjoituksilla. Tämä voi auttaa vähentämään lihasjännitystä ja edistämään lihasten notkeuden säilymistä.

  3. Huolehdi arkiympäristöstäsi: Varmista, että tietokoneen näyttö on silmien korkeudella, käytä tukevaa tyynyä nukkuessasi ja vältä puhelimen pitämistä korvan ja olkapään välissä.

  4. Vahvista niskan lihaksia: Sisällytä harjoituksia, jotka kohdistuvat niska- ja yläselän lihaksiin, jotta voit parantaa vakautta ja tukea.

  5. Kokeile niskan venytysvälineitä: Niskan venyttimet ja venytyslaitteet voivat auttaa lievittämään kipua ja parantamaan niskan liikkuvuutta venyttämällä hellävaraisesti niskan lihaksia ja purkamalla rangan painetta. Fysiopuodin valikoimasta löydät laadukkaita niskan venyttelyyn suunniteltuja tuotteita.

 

Kiinnittämällä huomiota arkisiin tapoihin ja aktiviteetteihin jotka aiheuttavat niskavaivoja ja tekemällä niihin yksinkertaisia ​​muutoksia voit nauttia paremmasta niskan terveydestä ja vähentyneista niskan jumeista. Kokeile näitä vinkkejä pitääksesi niskasi hyvässä kunnossa.