Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin

Unen laadun parantaminen - Muutama yksinkertainen keino

Ergonominen tyyny parantaa unenlaatua

Tällä viikolla kerromme blogissamme lyhyesti unihygienian parantamisesta, miksi ergonominen tyyny on hyvä, ja siitä, miten parempi unen laatu voi parantaa hyvinvointia ja tehokkuutta. Tutustumme hyvän unihygienian perusteisiin ja kerromme muutamia vinkkejä ja tuotesuosituksia oman unen laadun parantamiseen.

Miksi unen laatuun kannattaa panostaa?

Laadukas, rauhallinen uni auttaa kehoasi palautumaan edellispäivän rasituksista, sekä henkisistä että fyysisistä. Nukkuessasi kehosi työskentelee ahkerasti korjatakseen pienet fyysiset vauriot joita päivän rasitus on saanut aikaan. Unen aikana keho myös korjaa ja puhdistaa soluja päivän aikana kertyneistä epäpuhtauksista.

Laadukas uni auttaa parantamaan myös mielialaa, laskee stressitasoja ja auttaa mm. aivojasi oppimaan ja muistamaan asioita paremmin.

Hyvät yöunet myös parantavat fyysistä suorituskykyä, tuottavuutta ja luovuutta. Olipa kyse sitten ongelmanratkaisusta tai fyysisestä suorituksesta, laadukkaat yöunet auttavat sinua suoriutumaan paremmin.

 

Seuraavaksi käymme läpi muutaman yksinkertaisen vinkin joilla unen laatua voi parantaa:

  1. Pyri noudattamaan unirytmiä. Nukkumaanmeno ja herääminen samaan aikaan joka päivä on avain hyvään uneen. Rutiinin noudattaminen auttaa säätelemään kehosi sisäistä kelloa, ja pitämällä unirytmin mahdollisimman samanlaisena joka päivä lyhennät nukahtamisaikaa.

  2. Vältä ruutujen ja muiden kirkkaiden valolähteiden käyttöä lähellä nukahtamista. Erilaisten laitteiden tuottama kirkas valo heikentää kehon mahdollisuuksia saavuttaa nukahtamisen vaatima tila, ja saattaa pidentää nukahtamisaikaa huomattavasti. Pyri sammuttamaan elektroniset laitteet ja kirkkaat valot ainakin tuntia ennen nukkumaanmenoa.

  3. Panosta laadukkaisiin tyynyihin ja petivaatteisiin. Viileät, miellyttävät petivaatteet helpottavat kehon rentoutumista. Oikeanlaisen tyynyn käyttö auttaa kehoasi saavuttamaan luonnollisen asennon ja helpottaa rentoutumista. Lisäksi ergonominen tyyny voi auttaa pitämään kehon oikeanlaisessa asennossa yöllä, joka helpottaa unessa pysymistä ja vähentää mahdollisia huonon asennon aiheuttamia vaivoja. Myös polvityyny voi auttaa kehoa rentoutumaan yöllä, sillä se estää rangan kiertymistä ja auttaa rankaa ja lihaksistoa pysymään rentona.

  4. Luo rentouttava nukkumaanmenorutiini. Kehon ja mielen valmistaminen nukkumaan on ratkaisevan tärkeää nukahtamisajan lyhentämiseksi. Jokainen meistä rentoutuu eri tavoin, mutta yleisesti suositeltavia hyviä rentoutumistapoja iltaisin on esimerkiksi kirjan lukeminen, kevyt venyttely tai rauhoittavan musiikin kuuntelu.

 

On tärkeää muistaa että uni ei ole vain pakollinen suorite, vaan se on yksi terveyden peruspilareista. Parantamalla omaa unihygieniaa voidaan saavuttaa varsin nopeita parannuksia yleiseen hyvinvointiin. Kokeile yllä mainittuja vinkkejä ja saatat huomata varsin pian miten unen laadun parantaminen vaikuttaa jaksamiseen ja hyvinvointiin.