Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin

Notkea selkä on terve selkä

Tämän kertaisessa blogipostauksessa tutustumme selän venyttelyn hyötyihin ja kerromme miksi selän notkeudesta kannattaa pitää huolta.

Jos kärsit kroonisesta selkäkivusta, jäykkyydestä tai huonosta ryhdistä, et ole yksin. Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa kamppailevat erilaisten selkäongelmien kanssa päivittäin, mikä johtaa usein liikkuvuuden vähenemiseen, heikentyneeseen elämänlaatuun ja jatkuviin pieniin kiputiloihin. Mutta tiesitkö, että yksinkertainen selän venyttely voisi olla tehokas ja helppo ratkaisu ongelmiin?

Tässä on joitain yllättäviä etuja, joita selän venyttely voi tarjota:

  1. Parantunut notkeus: Selän venyttely säännöllisesti voi auttaa lisäämään selkärangan joustavuutta ja liikkuvuutta, mikä voi johtaa parantuneeseen urheilusuoritukseen, parempaan ryhtiin ja pienentyneeseen loukkaantumisriskiin.

  2. Vähentynyt stressi: Selän venyttely voi auttaa vapauttamaan jännitystä ja stressiä selän lihaksista, mikä voi edistää rentoutumista ja parantaa yleistä hyvinvointia.

  3. Parempi uni: Vähentynyt jännitys selän lihaksissa voi auttaa sinua nukkumaan mukavammin ja heräämään virkeämpänä.

  4. Parantunut verenkierto: Selän lempeä venyttely voi auttaa lisäämään verenkiertoa selkärangan levyissä, mikä voi edistää paranemista ja vähentää tulehdusta.

  5. Selkäkivun lievitys: Ehkä tärkeintä on, että selän venyttely voi auttaa lievittämään kroonista selkäkipua ja epämukavuutta, mikä mahdollistaa täyden elämän ilman jatkuvaa häiritsevää epämukavuutta.

 

Seuraavassa listaamme kaksi helppoa venytystä selälle:

Hartiahalaus: Ota itsestäsi tiukka halausote eli ota vastakkaisilla käsillä vastakkaisista olkapäistä kiinni. Paina leukaa kohti rintaa ja kierrä ylävartaloasi puolelta toiselle.

Yläselän venytys istuen: Asetu istumaan lattialle jalat suorana eteenpäin. Vedä toinen jalka koukkuun ja tartu vastakkaisella kädellä jalkaterän ulkosyrjästä kiinni. Työnnä venytyksessä jalkaa kevyesti eteenpäin ja vedä kädellä taaksepäin. Varo, ettei hartia pääse nousemaan kohti korvaa.

 

Jos haluat parantaa selkäterveyttäsi ja nauttia näistä eduista ja elämänlaadun parannuksista, harkitse säännöllistä selän venyttelyä. Säännöllisesti venyttelemällä saatat yllättyä siitä, kuinka paljon elämänlaatusi voi parantua.

 

Kiitos vielä kerran, ja nähdään taas ensi viikolla uuden aiheen parissa!