Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin

Miksi kannattaa kokeilla kylmäterapiaa?

Kylmäallas mahdollistaa kylmähoidon kotona.

Tämän viikon blogipostauksessa tutustumme kylmähoidon eli kylmäterapian hyötyihin ja kerromme, miksi useimpien kannattaisi ainakin kokeilla kylmähoitoja. Lisäksi annamme vinkkejä kylmäterapian suorittamiseen, ja kerromme lopuksi uudesta kylmähoitotuotteestamme.

Mitä on kylmähoito?

Kylmähoito on hyvin yleinen erityisesti urheilijoiden käyttämä hoitomuoto, jolla on tarkoitus tehostaa palautumista ja lievittää kehon kokemaa rasitusta. Kylmäterapiassa keho tai kehon osa altistetaan useimmiten kylmälle vedelle joko suihkussa tai erityisessä kylmäaltaassa, ja kylmäaltistusta ylläpidetään yleensä vain joitakin minuutteja. Lisäksi talvisin kylmähoitoa voidaan suorittaa avannossa.

Kylmäterapian suurimmat hyödyt liittyvät kehon kudosten tulehdusten tai kiputilojen alentamiseen: Kylmähoito on luonnollinen ja tehokas tapa lievittää esimerkiksi lihas- ja nivelkipuja ilman lääkkeiden käyttöä. Kylmälle altistuminen auttaa parantamaan kudosten verenkiertoa, mikä edistää kudosten palautumista ja vaurioiden paranemista. Lisäksi kylmäaltistus parantaa verenkiertoa ja lisää samalla kudosten aineenvaihduntaa. 

Miten toteuttaa kylmäaltistus helposti kotona?

Helpoin tapa toteuttaa kylmähoito kotona on kylmä suihku. Kylmien suihkujen liittäminen osaksi päivittäistä tai viikottaista rutiinia on yksinkertaista eikä vie paljoa aikaa. Huono puoli suihkun käyttämisessä kylmähoitoihin on suihkun kohdistuminen vain tietylle alueelle, sekä pienen veden määrän aiheuttama rajallinen vaikutus.

Toinen tapa toteuttaa kylmäterapia kotona on hankkia kylmäallas kotiin. Koottava ja purettava kylmäallas voidaan koota esimerkiksi kylpyhuoneeseen tai terassille, ja se on helppo täyttää kylmällä vedellä jääkylpyjä varten. Kylmäaltaan suurin etu verrattuna suihkuun on siinä, että kylmäaltaassa saadaan koko keho altistumaan kylmälle samanaikaisesti ja tehokkaasti, ja kylmähoidon vaikutus on huomattavasti kokonaisvaltaisempi.

Kiinnostaako kylmäterapia?

Valikoimaamme on hetki sitten lisätty kylmäterapia-allas, joka mahdollistaa avantouinnin terveyshyötyjen saavuttamisen kotonasi. Pitkän tuotekehityksen jälkeen uskallamme väittää, että FX-Fysion kylmäallas on ehkä markkinoiden paras kylmäpalautumiseen ja kylmävesihoitoihin tarkoitettu koottava ja siirrettävä kylmäallas, ja kätevän rakenteensa ansiosta allas voidaan asettaa esimerkiksi kylpyhuoneeseen tai vaikka terassille.

Voit lukea lisää tuotteesta alla olevasta linkistä: FX-Fysio Kylmäallas