Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin

Istutko lihaksesi jumiin? Näin ehkäiset ja hoidat istumisen aiheuttamia vaivoja

Istuminen on nykyaikana monille meistä välttämättömyys. Työ, opiskelu, matkustaminen vaikka autossa tai junassa – suurimman osan päivästä vietämme istuen. Tutkimusten mukaan keskimäärin ihminen istuu jopa 9-12 tuntia päivässä. Mutta mitä tämä tekee kehollemme?

Istumisen vaikutukset kehoon

Pitkäaikainen istuminen voi johtaa useisiin terveysongelmiin, kuten lihasjumien muodostumiseen, alaselkäkipuihin ja ryhtiongelmiin. Istuminen vähentää verenkiertoa, heikentää lihaksia ja lisää painetta alaselän alueella. Nämä seikat voivat yhdessä aiheuttaa kipua ja epämukavuutta.

Viisi helppoa itsehoitovinkkiä

  1. Taukojumppa: Nouse ylös ja venyttele ainakin kerran tunnissa. Kävele, tee kevyitä venytyksiä tai jopa muutama kyykky – mikä tahansa liike auttaa.

  2. Ergonominen työasento: Säädä tuolisi ja pöytäsi niin, että ne tukevat ergonomista asentoa. Varmista, että voit pitää jalkasi maassa ja että näyttö on silmien korkeudella.

  3. Lantion kallistukset istuessa: Tee lantion kallistusharjoituksia istuessasi: paina alaselkääsi tuolia vasten ja vapauta. Tämä auttaa vahvistamaan keskivartalon lihaksia.

  4. Jalkojen heilautukset: Heilauta jalkojasi istuessasi aika ajoin. Tämä parantaa verenkiertoa jaloissa.

  5. Hengitysharjoitukset: Syvä hengitys auttaa rentoutumaan ja vähentämään lihasjännitystä, erityisesti ylävartalossa ja niskassa.

Seuraavaksi kerromme muutamia tuotesuosituksia joista voi olla hyötyä istumisen aiheuttamien haittojen ehkäisemiselle:

Istuintyyny: Pitkä istuminen voi olla kova koetus takapuolelle ja alaselälle. Fysiopuodin Istuintyyny on suunniteltu pehmentämään istumista. Se jakaa painon tasaisemmin ja vähentää painetta lantion ja alaselän alueella. Tämä vähentää lihasjännitystä ja edistää parempaa ryhtiä istuessa.

Selän venyttelykaari: Selkäkaari on monipuolinen apuväline, joka ei ainoastaan venytä selkää, vaan toimii myös ristiselän tukena. Sijoittamalla Selkäkaaren tuolin selkänojaa vasten, se tukee alaselkää ergonomisesti ja auttaa ylläpitämään oikeaa ryhtiä. Käyttämällä sitä venyttämiseen, voit auttaa vapauttamaan jännitystä ja parantamaan liikkuvuutta selkärangassa.

Istuminen on väistämätön osa nykypäivän elämää, mutta sen ei tarvitse olla terveydelle haitallista. Pienillä muutoksilla ja oikeilla välineillä voit tehdä istumisesta mukavampaa ja terveellisempää. Tutustu Fysiopuodin tuotteisiin ja löydä ratkaisut istumisen aiheuttamiin haasteisiin!